Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αιγιάλεια: Από σήμερα στα σχολεία οι νέες καθαρίστριες

Στην υλοποίηση της ρητής και κατηγορηματικής δέσμευσης του Προέδρου της "Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου,προς τους Διευθυντές Γυμνασίων- Λυκείων, Συλλόγους.... Καθηγητών και Γονέων, για την τοποθέτηση των νέων Συμβασιούχων Καθαριστριών στα σχολεία που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας κατά το σχολικό έτος 2013-2014,την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, προχωρά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιάλειας.

Έτσι, όπως αναφέρεται, μετά από έναν "αγώνα δρόμου" που ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (20/9), οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις νέες "Συμβάσεις Έργου Καθαριστριών/Καθαριστών Σχολικών Κτιρίων" μέχρι και το βράδυ της Κυριακής (22/9), κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση του ελέγχου των "98" έγγραφων αιτήσεων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών τους, με αποτέλεσμα η αρμόδια Τριμελής Επιτροπή να οριστικοποιήσει τον Πίνακα Προσληφθέντων αλλά και Μοριοδότησης του συνόλου των Υποψηφίων για τις έντεκα (11) συμβάσεις έργου στην "Σχολική Επιτροπή Δ.Ε".

Ήδη οι νεοπροσληφθείσες Συμβασιούχες Καθαρίστριες έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως να βρίσκονται στα σχολεία εργασίας τους το πρωί της Δευτέρας (23/9), ενώ οι Διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων έχουν στα χέρια τους από το Σάββατο τα στοιχεία αυτών που θ'αναλάβουν το έργο καθαριότητας μέχρι 30/6/2014.

Να σημειωθεί πως η επιλογή έγινε με βάση τα κριτήρια της Προκήρυξης, καθώς και την ομόφωνη απόφαση της "Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε" (10/9),για κάλυψη του 50% περίπου των θέσεων από Συμβασιούχες Σχολικές Καθαρίστριες της περσινής σχολικής χρονιάς (κατά σειρά κατάταξης μέσω της φετινής Προκήρυξης), όπως το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφό του, πρότεινε κι επέτρεψε στους δήμους.

Τα σχολεία στα οποία και τοποθετούνται οι νέες έντεκα (11) Συμβασιούχες Καθαρίστριες είναι:1ο ΕΠΑΛ-2ο ΕΠΑΛ- ΙΕΚ Αιγίου, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Αιγίου, 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Αιγίου, ΓΥΜΝΑΣΙΟ Καμαρών, ΛΥΚΕΙΟ Καμαρών, ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ακράτας, ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ακράτας και ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Αιγείρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου